A ftaláttal, a b12-gyel és a vasal

A folát, a B-12 vitamin és a vas hiányozhatnak a korlátozó étrendben. Szükség van a folsavra és a B-12 vitaminra a DNS és a B-12 vitamin, valamint a vörösvérsejt-képződés kialakításához. Mivel a B-12 vitamin csak állati eredetű termékekben és dúsított élelmiszerekben található, a mindhárom tápanyagban előforduló élelmiszerek viszonylag rövidek.

Legjobb lehetőségek

A dúsított gabonafélék mindegyik tápanyag mindennemű napi értékének legfeljebb 100 százalékát elérhetik, vagy annál többet, de az összeg különböző gabonafélékben változik. A marhahúsból 3 gramm adagban a folsav 54% -át, a B-12-vitamin DV-nek 1,178% -át, a vasaló 117% -át pedig a DV-nek, a folsavnak pedig körülbelül 9% -át , A B-12 vitamin DV 163 százaléka és a vasaló DV 4 százaléka.

Az élelmiszerek magasak az egyéni tápanyagokban

Valószínűleg a ftalátot, a B-12 vitamint és a vasat más élelmiszerekből is szeretné kapni. A folát legjobb forrása a bab, a lencse, a spárga, a zöld leveles zöldségek, az avokádó, a brokkoli, a narancs, a kenyér, a mangó, a papaya és a gránátalma. A B-12-vitamin növeléséhez étrend-kiegészítők, marhahús, bárány, tejtermékek és tojások fogyasztása. A vasban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a tenger gyümölcsei, diófélék, magvak, marhahús, bárány, bab, teljes kiőrlésű gabona, tofu, sötét leveles zöldségek és kakaópor.