Alacsony fruktóz-koncentrációjú gyümölcsök

A fruktóz intolerancia és a malabszoprtion olyan rendellenességek, amelyek egynél több embert érintenek 20 000 emberben, a National Institutes of Health szerint. Ezekben az esetekben a máj, a vese és az emésztő szövődmények akkor következnek be, ha a fruktózt nem távolítják el az étrendből. A rendellenességek változó mértékűek, és az alacsony fruktóz ételek bizonyos esetekben tolerálhatók. Ha ezek a rendellenességek szenvednek, orvosa tanácsot adhat Önnek arról, hogy az alacsony fruktóz gyümölcsök elfogadhatóak-e az Ön étrendjében.

Sárgabarack

A sárgabarack egy olyan gyümölcs, amely az őszibarackhoz kapcsolódik, amelyet legalább 4000 évig Kínában termesztettek. Ma Kalifornia az Egyesült Államok legfontosabb termelője. A kajszibarackok júniusban és júliusban vannak szezonban, és kb. 3-5 napot töltenek a hűtőszekrényben. A 3,5 barna kajszibarack 0,9 gramm fruktózt tartalmaz.

Citrusfélék

A citrusfélék sokkal finomabbak, mint az édesek, jelezve a grapefruit, a mész és a citrom alacsony fruktóztartalmát. Mindegyik 3,5 grammos adagja 1,8 grammot, 1,7 grammot és 2,5 gramm cukrot tartalmaz.

Kantalup dinnye

A sárgadinnye egy lédús, illatos dinnye, más néven muskmelon. Az A és C-vitamin tartalmától eltekintve a sárgadinnye alacsony fruktózt tartalmaz. A 3,5 uncia adag 1,9 grammot ad.

Eper

A szamóca a rózsaszín család egy durva, rendkívül ízletes tagja. A legtöbb ember édesnek nevezi, de fruktóz tartalma alacsony a többi gyümölcshöz képest. Mindössze 2,4 g / 3,5 unciát tartalmaz. Vásárolni szamóca szezonban áprilistól szeptemberig.

Sokan tartják az avokádót és a paradicsomot, de botanikai szempontból ezek gyümölcsök. Az avokádó egészséges, egyszeresen telítetlen zsírban gazdag, alacsony cukortartalmú: csak 0,12 gramm. A paradicsom színe a sárgától a pirosig a lilaig terjed, és szezonálisan nyáron. A koncentrált betegség elleni antioxidáns tartalma mellett csupán 1,4 g fruktózt tartalmaz.

Avokádó és paradicsom