Csípős, apró szemcsézett bőre

Ha csípős bőröd van a szemhéján, akkor valószínűleg a blefaritis néven ismert bőrállapot okozza, a Michigan Kellogg Eye Center szerint. Lásd az orvosát a teszteléshez annak érdekében, hogy megfelelő diagnózist kapjon, és döntsön a kezelési tervről. Bár a blepharitis nem súlyos állapot, krónikus és irritáló lehet.

Kinézet

A blefaritis száraz bőrön jelenik meg a szemhéján és körül. Ha blepharitisben szenved, a szemhéjak bőre duzzadt, vörös, csípős és ropogós. A MedlinePlus kijelenti, hogy a száraz bőr skála leeshet a szemhéjaidról, és a szempilláidtól simulhat, amíg blepharitisben szenved.

Tünetek

A szemhéján lévő bőr viszketés és égési sérülések esetén éghető, a MedlinePlus szerint. A szempillák gyakrabban esik ki, mint a normális, és úgy érzed, hogy külföldi törmelék van a szemedben.

Okoz

A Blepharitis leggyakrabban a szemhéja bőrén fellépő bakteriális túlnövekedés, a MedlinePlus szerint. Amikor a szemhéjak rengeteg olajat termelnek, a bőre nagyobb valószínűséggel fertőződik meg nagy mennyiségű baktériummal. A blefaritis is okozhat allergiás reakciót vagy tetvek fertőzését.

Kezelés

Ha úgy gondolja, hogy blepharitis van, forduljon orvosához. Leírhat olyan mosást és helyi kezeléseket, amelyeket a szemhéjaidon használhatsz, hogy megállítsd a pelyhes bőrét. Egyes esetekben kezelőorvosa szájon át antibiotikumokat is előírhat a fertőzés tisztázására.

Szakértői Insight

A Michigani Egyetem Kellogg Eye Centerje azt állítja, hogy otthoni tisztító rutinokat kell követnie, a verejtékező kezelés alkalmazása mellett a blepharitis elleni küzdelemben. Először tartsunk egy meleg ruhát a zárt szemhéjára, hogy lazítsuk a pelyhes bőrt. Ezután mártsa be a pamut tampont 2 és 3 oz között. Vizet és három csepp baba sampont, és dörzsölje a törlőt a szemhéj mentén, hogy tovább távolítsa el a ropogós, szárított bőrt. Ismételje meg ezt a tisztítási folyamatot naponta kétszer, amíg a kezelés befejeződik.