Élelmiszerek elkerülése érdekében a baba első évben

A gyermek életének első 6 hónapjában a szoptatás a legjobb étkezési lehetőség, az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint. Amikor a baba fejlődése és viselkedése jelzi, készen áll a szilárd élelmiszerek étrendjéhez való bevezetésére. Amint kibővíti a baba étrendjét, tartsa szem előtt a különleges ételeket, amelyeket el kell kerülnie a baba első születésnapja előtt.

italok

Kerülje el a babának a tehéntej használatát az első életév során, amint azt az American Academy of Pediatrics “Egészséges Gyermekek” honlapja javasolja. A tehéntej olyan fehérjéket és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyeket a fiatal baba rendszer nem képes hatékonyan emészteni, ami betegséghez vezethet. Az AAP arra is bátorítja a szülőket, hogy elkerüljék a bébiét az első évben, mert a cukormentes gyümölcslé magas koncentrációja édes. Ha úgy dönt, hogy a baba gyümölcsléjét az első év során adja, addig tegye le, amíg a gyermek legalább 6-9 hónapos.

Az édesítőszerek

Néhány édesítőszer halálos lehet a csecsemők számára, az Ohio State University Extension szerint. Kerülje el, hogy a kicsi az élelmiszerek, amelyek tartalmaznak mézet vagy kukoricaszirupot, mielőtt 1 éves, mert a lehetőséget botulizmus az édesítő összetevők, amelyek érintkeztek a baktériumok szennyezett talaj, az Utah Department of Health magyarázza. A szintetikus, csökkentett kalóriatartalmú édesítőszerek felboríthatják gyermeke rendszert és hasmenést okozhatnak. Még a granulált cukrot tartalmazó élelmiszerek elősegíthetik az elhízást, és feltölthetik gyermekeit, megakadályozva, hogy több tápláló ételt fogyasztson.

Az allergének

Számos étel szerepel a leggyakoribb allergén ételek, köztük a búza, a tojás, a tej, a földimogyoró, a szója és a diófélék listáján, a HealthyChildren szerint. Az ételallergia családtörténete olyan orvoshoz vezethet, aki azt javasolja, hogy az első év során késleltesse az ilyen élelmiszerek behozatalát a baba számára. Családtörténet nélkül az AAP azt javasolja, hogy általánosan allergiás élelmiszereket adjanak be a gyermeknek, mint kiegészítő élelmiszerek más szilárd élelmiszerek bevezetése után 4-6 hónap után. Ha bőrgyulladást, gyomor-bélrendszeri felborzongást vagy sípoló légzést észlel, miután a gyermeked allergiás ételeket fogyaszt, kérjen tanácsot orvosától, és hagyja abba az élelmiszereket. Az orvosi vészhelyzetben, ahol gyermekének légzési nehézségei vannak, hívja a 911-et. Az életveszélyes ételallergiával rendelkező gyermeknek szüksége lehet epinephrin injekcióra a lehetséges jövőbeli epizódok kezelésére.

Fulladásveszély

A különféle élelmiszerek fulladást okozhatnak a csecsemők számára. Kerülje el a gyereket kerek, kemény vagy rágós ételek, például cukorka, nyers sárgarépa, egész szőlő, egész olívabogyó, nagydarab húsdarabok, sajt kockák, nyers almák vagy körte, pattogatott kukorica, kemény zseton, dió és hot dog. Az 1 évesnél fiatalabb csecsemők nem rendelkeznek elegendő foggal a rágáshoz, és nem rendelkeznek erős rágási és nyelési képességekkel. Az olyan ételeket, mint a nagyon érett körték, az érett avokádó, a jól főzött sárgarépa és a jól főzött almák, biztonságosabbá teheti őket. Vágjon darabokra az élelmiszereket, hogy ne legyenek nagyobbak, mint egy fél hüvelyk átmérőjűek minden irányban, tanácsolja a Michigan Egyetemnek. A kisebb élelmiszeletek biztonságosabbak. Mindig gondosan felügyelje a baba étkezési idejét.