Friss bing cseresznye táplálkozási információ

A friss, édes cseresznye, mint a sáska viszonylag rövid növekedési időszak és viszonylag magas árcédula. Táplálkozással azonban értékes becsapódás. A cseresznye alacsony a kalóriákban és számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek segíthetnek az éhezés kielégítésében és számos krónikus betegség és állapot megóvásában.

Táplálkozási tények

Egy csésze Bing cseresznye kb. 74 kalóriát, 1 gramm fehérjét, zsírt, 19 gramm szénhidrátot, 3 gramm rostot és 15 gramm cukrot tartalmaz. Ezzel szemben 1 csésze fagyasztott, elővérített cseresznye körülbelül 230 kalóriát, 3 gramm fehérjét, 0,3 gramm zsírt, 58 gramm szénhidrátot, 5,5 gramm rostot és 52,5 gramm cukrot tartalmaz.

Egészségügyi előnyök

A friss édes cseresznye sok vitamin és ásványi anyag értékes forrása. A bing cseresznye tartalmaz egy antioxidánsokat és egyéb tápanyagokat, amelyek segíthetnek a gyulladás enyhítésében, enyhíteni az ízületi gyulladást, megelőzni a rákot és csökkenteni a vérnyomást. Egy másik cikkben az Arizonai Egyetem regisztrált dietetikus Cynthia Thomson és a növényi tudományok professzora, Dr. Chieri Kubota írta, hogy az anthocyanin vegyületek édes cseresznye, mint csalik segíthet csökkenteni a kockázata a szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és még az Alzheimer-kór. Az antocianinok antioxidánsok, amelyek alacsonyabb betegséggel és mortalitási arányokkal járnak.

Friss Vs. Szárított

A friss cseresznye számos előnye van a szárított és tartósított unokatestvéreiknek. Az egyik esetében a friss és csúcsminőségű gyümölcsök nagyobb tápanyagtartalmúak, mint azok, amelyeket egy ideig tároltak vagy tartottak fenn. Szintén kevesebb kalóriát vesz igénybe adagonként friss cseresznyével, mint egy pohár cseresznye lé vagy egy marék szárított cseresznye. Végül a legkevesebb cukrot enni – csak a természetes cukrok, amelyek a nyers, friss gyümölcsökben vannak.

A cseresznye egészséges

Nem túl nehéz elpusztítani a friss cseresznyefélék táplálkozási előnyeit oly módon, hogy néhányat a dekadens szederre helyezzük, vagy egy magas zsírtartalmú, nagy kalóriájú születésnapi tortaba sütjük. A cseresznye jó táplálékkiegészítésének kiegészítése érdekében olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó friss ételekkel szolgálja őket. Például dobjuk a cseresznyét egy friss gyümölcssalátaba, keverjük őket reggel zabpehelybe, keverjük össze egy mártással a legmagasabb sovány sertésszeletekbe, vagy csak egyenesen egyenesen a táskából, mint egy snack. A bing cseresznye erőssége sokoldalúsága, ezért mind az édes, mind a szagos ételeket párosítsa, hogy élvezze a táplálkozási előnyöket az ízeikkel együtt.