Gomball kalóriák

A gumbályok különböző méretűek és ízűek. A gombákban lévő kalória mennyisége e tényezők függvénye. A közepes méretű gomballal lehet 20 kalória, míg a cukormentes gomballs öt kalóriát tartalmazhat.

Előnyök

A The New England Journal of Medicine című 1999-es tanulmányában a kutatók azt találták, hogy a rágógumik 12 percig 11 kalóriát égethetnek. Az “Appetite” folyóirat által 2006-ban megjelent tanulmány szerint a rágócukor csökkentheti az étkezési vágyakat, és segíthet megelõzni a rágcsálást.

Az édesítőszerek

Bár lehet, hogy csökkentheti kalóriatartalmát a rágógumitól, a rendszeres gomballal, 4 g-mal, elég sok cukrot fogyasztanak. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a nők és férfiak naponta 25 g-ot és 37,5 g cukrot fogyasztanak. Naponta csak öt rendszeres rágógumit rágnak, majdnem egy nőt szednek a napi ajánlott napi cukorra.

Cukormentes

A cukormentes zsákok, amelyek kb. 5 kalóriát tartalmaznak, a rendszeres, egyenlő nagyságú kalóriák kalóriáinak körülbelül egyharmada, tartalmazzák a mesterséges SweetraSweet nevű édesítőszert, amelyet aszpartámnak is neveznek. Az aszpartámnak ugyanolyan íze van, mint a cukor, és képes arra, hogy az íny íze hosszabb ideig tart, mint a cukorral készült gumik, a Calorie Control Council szerint.