Hogyan építsünk izomot hajlítással

Az izom flexibilitása az izometrikus gyakorlat egyik formája, ahol az izmok összehúzódnak vagy összezsugorodnak, öt-harminc másodpercig, szomszédos közös mozgás nélkül. Az izometrikus gyakorlat gyakori példája a kar elhajlása a bicepszek összenyomásával. Nehéz az izomaképzés csak a hajlítás révén, mivel nincs elegendő stressz az izomszálakra, hogy adaptív választ váltson ki. Az izometrikus gyakorlatok azonban részt vehetnek egy átfogó testépítő programban, amely erősíti az izomviszonyokat és meghatározásokat.

Felsőtest

Egyenítse ki mindkét karját, és a bal karját jobbra, a könyöken keresztre húzza. Préselje a mellkasát, mintha megpróbálna tollat ​​tartani a mellkasi izmok között. Tartsa 10 másodpercig, és ismételje meg még három alkalommal, váltakozva, amely kar a tetején.

Alsó test

Helyezze mindkét kezét a háta mögé, csak a fenék felett, jobb kezével megragadva a bal kezét. Ha a lábakat egyenesen tartja, hajlítsa előre a derekát, miközben a karokat annyira felfelé emeli, hogy a vállat és a felső háttámaszt nyújthassa. Tartsa ezt a pozíciót 10 másodpercig, és ismételje meg háromszor.

Helyezze kezét a csípőre és kössön össze a hasi izmokat. Teljesen exhale és húzza az abszolút, amennyire csak lehetséges a gerinc felé. Tartsa ezt a pozíciót öt másodpercig, és ismételje meg háromszor.

Helyezzen mindkét karját úgy, hogy a felső kar párhuzamos a padlóval, a könyök az oldalakra nyúlik. Flex minden karját, nyomja a bicepszet és tartsa 10 másodpercig. Ismételje meg háromszor.

Helyezze mindkét karját az oldalára. Aktiválja a tricepszeket úgy, mintha a karját a könyökének hátsó részéhez érné. Nyomja le 10 másodpercig, és ismételje meg még három alkalommal.

Húzza ki egyik lábát előtted, álló vagy ülő helyzetből. A combizmjaidat a lábad elülső oldalán a lehető legegyszerűbbre helyezzük. Tartsa a összehúzódást 10 másodpercig, és ismételje meg háromszor. Teljesíts egy ciklust minden egyes lábhoz.

Feküdj a gyomrára a padlón. Mindkét lába hátrahúzódjon, és megpróbálja megérinteni a sarjadat a fenékedhez. Ez hasonló a bicepszekhez. Préselje meg a comb hátsó részeit olyan nehéz, mint 10 másodpercig. Ismételje meg háromszor.

Álljunk vissza és állítsuk össze a lábát. Kelj fel a lábujjaidra, olyan magasra, amennyit csak tudsz, 10 másodpercig rugdosítod a borjaidat. Fordítsa el a sarkat kifelé a második 10 másodperces ismétléshez, és a lábujjak kifelé a harmadik 10 másodperces ismétléshez.