Hogyan kell főzni egy kis egész csirkét

A szabadtartású, ökológiai gazdálkodási módszerek kevesebb csirkét termelnek, kevesebb zsírt és kisebb melleket. Míg az alacsonyabb zsírtartalom és a hormonoktól és az antibiotikumtól való mentesség teszik ezeknek a csirkéknek egy egészségesebb választékot, a hús nedvességtartalmának és a főzési időnek a beállításához szükséges eszközöket is meg kell őrizniük, hogy megtartsák a leginkább ízvilágot és a legjobb textúrát. Az 1940 előtti baromfitenyésztési módszerek jól működnek a kisebb csirkék számára, mert a csirkék abban az időben éltek szabadban, és nem kaptak antibiotikumot vagy hormont.

Vegye ki és dobja ki a csomagolást a csirkéből. Távolítsa el a csirkecsomagot a csirkéből, és tegye félre egy tálba a hűtőszekrényben.

Melegítsük elő a sütőt 350 ° Fahrenheitre.

Helyezze a csirkemellet felfelé az üveg sütőedénybe. Keverjük össze a forró mártást és az olívaolajat egy kis keverőedénybe. Az egész csirkemellet ecsettel ecsettel megkenjük, mielőtt mellre lefelé fordítjuk. Finomítsa meg a forró mártás keveréket a csirke felett, és öntsön minden maradék mártást a tartályba a függőleges rozsdamentes acél csirkehúsban.

Töltsük meg a függőleges rozsdamentes csirkehordó tartályát sörrel, gyömbérrel, ananászlével, almaléllel vagy sherryvel, és helyezzük be a csirkébe a lábai között. Állítsa a csirkét az üveg sütőedénybe, használja a lábait és a függőleges csirkehűtőt állványként.

Sült a csirke egy órára. Távolítsa el a fólia sarkát, és helyezze be a hús hőmérőjét a csirkemellbe, anélkül, hogy megérintené a csontokat. Cserélje ki a fóliát, ha a hőmérő nem regisztrált legalább 165 fokot és főzze további 15 percig, mielőtt újra megismeri a hőmérsékletet.

Távolítsa el a serpenyőt a sütőből, és hagyja, hogy a csirke a pultra álljon, 3-5 percig.

Módosított sörcsirke

Grillezett Spatchcocked Chicken

Lassan főtt csirke gyökérzöldségekkel

Távolítsa el a csirkét a függőleges sütőállványról, és öntsön a serpenyőbe és a folyadékot a tartályból egy 2-qt. lábas. Adjunk hozzá elég csirkehúsleveset, hogy a teljes folyadék mennyiségét 2 csészébe tegyük. A csirkemájat a csülökből csípje meg, és tegye bele a serpenyőbe is.

Adjunk hozzá 2 evőkanál. Lisztet vagy kukoricakeményítőt, és keverjük mindaddig, amíg jól keverik. A keveréket folyamatosan keverjük a serpenyőben folyamatosan forraljuk fel. Három-öt percig forraljuk, vagy amíg a keverék sűrűvé válik. Tálaljuk burgonyapürével a módosított sörtényes csirkével.

Vegye ki a csirkét a csomagolásából és távolítsa el a giblet csomagot. Dobja el a csomagolást és tartsa a gibleteket egy tál vizet a hűtőszekrényben.

Helyezze a csirkemellet lefelé egy vágódeszkára. Kezdje a nyak nyílásánál éles konyhai olló segítségével, és a gerinc bal oldalán vágja végig a farok bal oldalát. Ugyanazt a vágást készítse a gerinc jobb oldalán, és távolítsa el, fenntartva a gerincet a gibletekkel.

Hajtsa a csirke lapot a vágódeszkán, hogy kitegye a mellcsontot és a bordákat. Csúsztasson egy csontozó vagy filéző kést a mell csontja alá. Helyezze a hüvelykujját a csontra, és húzza felfelé, amíg a mellcsont egy hüvelyknyi távolsága elválik a melltől.

Tegye félre a kést, fogja meg a mellcsontot és húzza meg, amíg az egész csont el nem jut a húsból. Tartsa meg a mellcsontot és az összes eltávolított bordacsontot, és helyezze el a csontvázzal és a gerincvel, hogy később elkészítse a csirkeállományt.

Dörzsölje át a csirkét olívaolajjal, és helyezze a gallonméretű, műanyag, cipzáras táskába. Adjunk hozzá rozmaring leveleket, majorságot, frissen őrölt fekete borsot és apróra vágott petrezselymet.

Vágjunk minden citromot négy darabra, és préseljük a gyümölcslevet a csirkére. Adjuk hozzá a citromos negyedeket a lefoglalt csontokhoz és giblethez.

A fokhagymás szegfűszegeket a séf késének lapos oldalával meg kell szúrni, hogy a bőreket fel lehessen osztani. Hámozzon minden szegfűszeget, és tegye a fokhagymát a zsákba a csirkével. Pihentesítse a csirkét legalább hat, de legfeljebb 48 órán keresztül.

Távolítsa el a csirkét a táskából, és tegye rá a gázrácsra, bőrfelülettel lefelé. Kövesse a gyártó utasításait, hogy bekapcsolja a grillet, és állítsa be a lángokat közepes hőség biztosítására.

Zárja le a grillfedelet, és hagyja a csirkét 10-15 percig főzni. Fordítsa meg a csirkét és a grillet további 10 percig, mielőtt ellenőrizni fogja a hőmérsékletet hús-hőmérővel a mell és comb legvastagabb részében. Használja a fogót a csirke eltávolításához a grillből, ha a hőmérő a mellrészben 165 fokot vagy a combban legalább 180 fokot regisztrál. Helyezzük egy tiszta tálra, amely nem tartalmaz nyers húsokat és azonnal szolgálja.

Vágj hat öklös méretű vörösbőr burgonyát, sárgarépát, fehérrépeget és paszternát harapás méretű darabokra 6-qt-ben. Vagy nagyobb lassú tűzhely. Adjunk hozzá 1 csésze sherryt és 2 csésze csirkehúslevet.

Hámozzon két ökölméretű Bermuda hagymát, és húzzon két zálogszálat, beleértve a zöld tetejét. Töltsük be a hagymát és a zellert a 3 lb üregébe. Vagy kisebb pörkölt csirkét a giblet csomag eltávolítása után. Helyezze a giblet csomagot vízbe a hűtőszekrénybe későbbi felhasználás céljából.

Helyezze a hagymakészített csirkét a zöldségek tetejére a lassú tűzhelybe, és csukja le a fedelet. Főzzük magasra egy órára, forduljunk alacsonyra, és főzzük még egy órát.

A csirkehőmérsékletet hús-hőmérővel teszteljük. Kapcsolja ki a lassú főzőedényt, és szolgálja a csirkét, ha a hőmérő 165 fokot regisztrál az emlőben és 180 fokban a combban. Süssük 30 percig, ha nem.