Hogyan kell garbanzot főzni a rizs tűzhelyben

A Garbanzo bab vagy a csicseriborsó a leggyakrabban fogyasztott hüvelyesek a világon. A Garbanzos jó forrás a B6, C és a cink vitaminokhoz. Ők bonyolult szénhidrátok és rostok, és kiváló fehérje forrása. A csicseriborsó a vegetáriánus diéta egyik főszereplője, és gyakran a hummus, a falafels vagy a curry formában fogyasztják. Évente rendelkezésre állnak mind szárított, mind konzervdobozban. Sok házi szakács, aki a konzervárukban vegyi anyagokkal foglalkozik, inkább szárított. A rizs tűzhely egyik módja a szárított garbanzok könnyű előkészítése.

Helyezze el a száraz garbanzo babot egy mosogatórongyra, és vegye ki a törmeléket, a köveket vagy a sérült babot.

Helyezze a babot egy szűrőanyagra, és alaposan öblítse le hűvös, folyó víz alatt.

A babbit legalább 4 órán át egy fazék vízbe öntse, hogy csökkentse a sütési időt, és megkönnyítse az emésztést. Vegye le a felszínre lebegő bőröket, ürítse ki az áztató folyadékot, és öblítse le a babot.

Öntsük a garbanzo babot a rizst főzőedénybe, és adjunk hozzá vizet, amíg legalább 3 hüvelykkel el nem takarja őket. A hozzáadott ízhez használjon zöldségkészletet a bab helyett a víz helyett.

Zárja le a rizs tűzhely fedelét, válasszon szabályos ciklust, és állítsa be az időzítőt másfél órára. Az elmúlt fél óra alatt távolítsa el a fedelet, és szappanozza a babot sóval.

Vizsgálja meg a csicseriborsót, hogy egy vagy kettőt villával hajtogat. Nyers legyen, és a legtöbb víz felszívódik.

Cserélje ki a babot a szűrőn.