Hogyan lehet elkerülni a folyadékretenciót a terhesség későbbi szakaszaiban?

A folyadékretenció nagyon gyakori a terhesség alatt, különösen a későbbi szakaszokban. Van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy megelőzze vagy enyhítse ezt a problémát, ha ez megtörténik. Ha a duzzanat hirtelen jelentkezik, vagy egy héten belül több mint 2 font súlygyarapodás társul, hívja orvosának a lehető leghamarabb, mivel esély van arra, hogy a normális terhesség duzzanata és kellemetlen érzései mellett egyéb tényezők is szerepet játszhatnak.

A terhesség duzzanatának megakadályozása

Ülj le vagy feküdjön le, ha lehet, lehetőleg a lábad emelkedett. Kerülje a hosszabb ideig való állást, tanácsolja a Tone Health-t. Hosszú ideig állva a terhesség duzzanata rosszabb lehet, különösen a lábakban és a lábakban.

Menj be, amikor az időjárás forró. A hő késleltetheti a terhesség duzzadását, és a terhes nőt kellemetlenebbé teheti.

A lehető leggyakrabban viseljen kényelmes cipőt vagy cipőt a magas sarkú cipők helyett. Győződjön meg arról, hogy a cipője nem túl szoros, mert a kényelmetlen cipők súlyosbíthatják a terhesség folyadékmegtartását.

Menj úszni, ha lehetséges, tanácsot ad az amerikai terhesség honlapján. Eltekintve attól, hogy a terhes nők jó hatással legyenek az alacsony hatásokra, nagyszerűnek érzi magát, és segíthet csökkenteni a késői terhességben jelentkező duzzanatot.

Egyél kiegyensúlyozott, egészséges étrendet. Ügyeljen arra, hogy elég magas káliumtartalmú ételeket, például banánt fogyasztson. Kerülje a sós ételeket, mert a só bizonyos terhes nőkben folyadékretenciót okozhat.

Igyon sok vizet. A jól hidratált tartózkodás jobban érzi magát, és megtarthatja testét, csökkentve a folyadék visszatartását. Kerülje a túlzott mennyiségű koffein fogyasztását is. Az orvos tudja megmondani, mennyi biztonságos a koffein az adott helyzetben.

Hideg tömörítést alkalmazzon duzzadt területekre. Ez javíthatja a duzzanatot, és kényelmesebbé teheti a terhesség későjét. Hideg mosogatórongyok vagy zacskók fagyasztott zöldségek működni fognak, ha nincsenek különleges csomagjai.