Hogyan lehet elkerülni az újszülöttek betegségét, ha a kisgyermek beteg

A fiatal szülők számára kevés dolog aggodalmasabb, mint a beteg kisgyermek. Azonban az egyikük egy beteg kisgyermekkel egy időben van, mint egy újszülött. A gyermekek gondozásának irányítása, miközben minimálisra csökkenti a csecsemő kockázatát, egy magas rend. Azonban nem lehetetlen, ha a feladatot szervezett és intelligens módon közelíti meg.

Megelőzés

Az első lépés a csecsemő védelmében a védelem. Megakadályozza azokat a betegségeket, amelyek a legkevesebb stresszt és az elveszett alvást okozzák. Alapvetõ fontosságú a gyermekek immunizálása a megfelelõ idõkben. Még akkor is, ha az újszülött túl fiatal ahhoz, hogy vakcinázzuk, biztosítva, hogy a kisgyermek védett, csökkenti az otthonában lévő betegségek számát. Próbálja meg minimalizálni a gyerekek kitettségét más, beteg betegek számára. Ha a kisgyermek nappali ellátást végez, győződjön meg róla, hogy a létesítmény érvénytelen gyermek-politikát alkalmaz és magas szintű higiéniát tart fenn a gyermekek és a személyzet számára.

A kisgyermek

Munka a kisgyermekkel, hogy megakadályozza a baktériumok és vírusok terjedését a kapcsolat révén. Tanítsd meg neki, hogy használjon egy szövetet az orrának és a szemének, és ne csupasz kézzel törölje le őket. Használjunk kis adagokat, például mazsolát vagy más egészséges ételeket, mint pozitív megerősítést. Gyengén mossa meg a kisgyermek kezét és arcát, valamint ruházatot, játékokat és ágyneműt, amelyek szennyezettek lehetnek. Ragaszkodjon hozzá, hogy a kisgyermek mossa meg, mielőtt megérintette volna a babát, és tanítsa meg, hogy ne lélegezze, vagy ne tüsszentje a csecsemő arcát. A beteg kisgyereknek sok figyelmet igényel, így a családra és a barátaira támaszkodik, amikor csak lehetséges.

Az otthonod

A legjobb erőfeszítéseid ellenére, mind az Ön, mind a kisgyermek a nap folyamán valószínűleg elterjed a baktériumok egész házában. Vegyél egy pillanatot, naponta két-három alkalommal, hogy fertőtlenítő törlőkendővel átmenjenek a házon. A törlőkendővel tisztítsa meg a nagy forgalmú felületeket, például a fogantyúkat, a hűtőszekrény fogantyúját, a fiók húzását, a mikrohullámú és telefonos érintőpárnákat, a televízió távirányítóit, a korlátokat és akár a pelenkahulladékok dobozának külső részét is. Ez segíthet csökkenteni a vírusok és baktériumok terjedését otthonában.

A te babád

A baba immunrendszere nem teljesen kifejlődött a csecsemőkorban, ezért fontos, hogy minden segítséget meg tudjon csinálni. A gyermeke néhány antitesttel fog születni, de ezek idővel csökkennek. Ha néhány napig szoptat, akkor ez segíteni fogja a gyermeke erősebb immunrendszert, és segít megelőzni a fertőzéseket. Mossátok le a baba kezét és arcát rendszeresen, csakúgy, mint bármi más a lábakról a játékokra, amelyek rágódhatnak. A csecsemő táplált és hidratált tartása szintén fontos. A robusztus általános egészség megkönnyíti a csecsemők számára a fertőzések ellenállását.