Hogyan lehet enyhíteni a túrázás fájdalmát

A túrázás lehetővé teszi, hogy egyszerre gyakorolja és fedezze fel a nagy szabadtéri helyeket. Ez egy alkalmas ismeretlentő tevékenység egy első napra, vagy egy esély, hogy mély beszélgetést folytasson egy régi barátommal. Azonban egy túrázás az izmaidat elhagyja, és az ízületed megduzzad. Szerencsére az otthoni gyógyszerek jelentősen megkönnyítik a fájdalmat. A legnehezebb rész kényszerítheti magát, hogy maradjon le a nyomvonalról, amíg a fájdalom el nem tűnik.

A lehető leghamarabb pihentesse sérült izmait. Ha fájdalmas lábad, boka vagy süllyedése van, úgy találja, hogy több napig pihennie kell a szíved fölé emelt lábánál. Annak érdekében, hogy kényelmesen emelkedjen, feküdjön hátra a borjával és a bokájával párnákon.

A jégcsomagot olyan sérülésekre alkalmazzuk, amelyek hajlamosak megduzzadni, például egy csavart boka. Ha nem rendelkezik speciálisan tervezett hideg csomaggal, tegyen zsákot fagyasztott kukoricából, borsóból vagy bogyókból egy edénytakaróban, és helyezze át a duzzadásra. Minél több a duzzadt részed, annál jobb. Tartsa meg a jégcsomagot szakaszosan, amíg megállja, az első 48-72 órával a túra után. Ha a duzzanat 48 óra elteltével lecsökkent, 20-30 percenként cserélje fel a hőt és a jégcsomagot a megkönnyebbülés érdekében.

Egyél rengeteg sovány fehérjét – például diót, babot és alacsony zsírtartalmú tejterméket -, és igyon sok vizet. Az izmok ezekre a javításra szorulnak.

Kelj fel, és alkalmanként járjon a pihenőidő alatt. Az izmok finoman történő használata segít a merevség elleni küzdelemben. Egy rövid séta után, amikor az izmok felmelegednek, ne álljanak statikusan. Állj egy lépcsőn, amikor a sarkad lóg, és emelje fel magadat a lábujjaidon, hogy nyújtsa a borjakat. Nyomja meg a kezét a falnak a karjaihoz, tegye egyik lábát a másik mögé, hajlítsa meg az első lábat, és nyomja meg a hátsó sarkot a padlóra, hogy egy olyan nyúlványt kapjon, amely egészen a lábad végéig megy. Húzza meg minden egyes lábát a nadrágjához, egy-egy alkalommal, hogy nyújtsa a quadjait.

Töltsön be egy fürdőkádat a legmelegebb vízzel, amely képes állni, és öntsön egy csésze Epsom sót. Áztassa a fürdőt, és hagyja, hogy az enyhe izomlazító ne dolgozzon.

Legyen egy masszázs egy terapeutából, aki sport- vagy mélyszöveti masszázst kínál. A fizikai terápiás hátterű masszázs terapeuták tudják, hogyan lehet megkönnyíteni az ismétlődő stressz sérülések fájdalmát.

Vegye át az over-the-counter fájdalomcsillapítókat, például az ibuprofent és az acetaminoféneket a csomagolás irányába. Ha vényköteles gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával az OTC meds használata előtt.

Látogasson el egy orvoshoz, ha a fájdalom több mint egy hétig tart, mivel komolyabb károkat okozhat, mint gondolná. Az ortopédia és a sport-orvos orvos rendelheti meg a megfelelő vizsgálatokat a sérülések mértékének meghatározásához.