Hogyan lehet főzni a kicsontozott vadlúsz melleket

A libamell, ellentétben a csirke- és a pulykamellel, sötét hús. Valójában elég sötét, jóval erősebb ízű, mint a sokkal ismerős baromfi sötét lábú hús. Mivel hatalmas íze van, és mivel ez a vad játék könnyen kiszárad, ha még enyhén túllépnek egy száraz főzési módszerrel, a párolás jó lehetőség egy csontos libamell főzéséhez. Ez a nedves főzési módszer extra ízt biztosít, hogy egyidejűleg megkeményedjen és kiegészítse az erős ízeket, és segít megőrizni a madár nedves és érzékeny.

Húzza le a lazacoktól még ragadt zsíros lerakódásokat. Amikor elkészül, ezek a zsíros lerakódások kitűnő, ízletes főzési zsírt eredményeznek, ezért fagyassza be őket addig, amíg használhatja őket.

Pat the goose breast with só és bors ízlés szerint. Adjon hozzá bármi mást, amit használni szeretne a baromfi szezonozásához, mint például a koriander, kakukkfű, majoránna vagy egyéb gyógynövények vagy fűszerek.

Melegítsük fel egy holland sütőt vagy egy mély serpenyőt az égőn magas hő hatására. Töltsön be elegendő étolajat, hogy fedezze le az alját, és mozgassa át a kabátot.

Helyezze a libamájat a serpenyőbe, és csökkenti az égőt közepes magasra. Vigyük fel a fenékrészeket, amíg meg nem pároljuk, ami körülbelül négy percet vesz igénybe, majd fordítsa a melleket, és ugyanezt tegye a másik oldalon.

Vegye ki az emlőhúst, és párolja meg a zöldségeket, ha azokat be kívánja illeszteni. Használhatott apróra vágott sárgarépa, zeller, hagyma, zöldbab vagy mások. A fokhagymás szegfűszeg is jól működik. Cook körülbelül öt percig, amíg a kiegészítések elkezdenek tender.

Adjunk néhány piros vagy fehér bor, almabor ecetet vagy húslevet a serpenyőbe. Erősen kopja az alját gumi vagy műanyag spatulával. Ezt nevezik deglazing, és ez azért van, mert a főtt a bitek ragadt alján a serpenyő hozzá sok íz a készítmény.

Hajtsa vissza a csontozott libamájat a serpenyőbe, és csökkentse a hőt közepesig alacsony értékre. Győződjön meg róla, hogy nem merülnek fel több mint egyharmadán a zsíros folyadékban, ha igen, csavarja ki a folyadék egy részét. Add hozzá a kívánt fűszerezést is, beleértve azokat is, amelyeket a mellek szezonális használatára szántál, mielőtt elszúrta őket. Fedjük le a serpenyőt.

Pároljuk a libamellet, néhány percenként átfordítva. Főzzük, amíg el nem éri a középen 165 fokot. Használjon hús-hőmérőt a meghatározáshoz. A mellek vastagságától függően ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. Spoonot használj a pépesítő folyadéknak a mellek fölött.