Hogyan lehet kenyeret sütni kenyérsütő nélkül

Frissen sült kenyér kenyérsütő nélkül? Nem probléma. A kenyér tészta könnyen alakítható különféle formákba, beleértve a tekercseket, koszorúkat és zsinórokat, és pergamentpapírral borított lapos serpenyőben sütik. A kenyérsütés pelyhesítő darabjai könnyedén előállíthatják a lapos alakú, különleges csavart. Miután a fonott kenyér sült és hűtött, szeleteljétek, mint egy hagyományos kenyeret.

Ossza el az elkészített kenyér tésztát – elég egy kenyérért – három egyenlő darabra, éles késsel. Roll minden darab kenyér tésztát egy hosszú kötelet. A három kötélnek egységesnek és hosszúságosan kell lennie.

Helyezze egymás mellé a három kötelet, és csípje össze őket egyik végén, hogy csatlakozzon hozzájuk. Vigyázzon, nehogy a köteleket jobban nyújtsa, mint a szükséges, majd a kötélen felfelé vegye fel a bal és a másik két kötél közé, majd vegye fel a kötelet a jobb oldalon, és helyezze el a másik két kötél közé. Ismételje meg ezt a mintát mindaddig, amíg az egész kenyér nem keletkezik, ügyelve arra, hogy ne szorítsák túl szorosan. Ezután csípje össze a köteleket a másik végén, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Mozgassa a kenyeret egy pergamentes béléssel. Rántsa fel a tojást egy kis tálba, tegyen egy vizet a vízzel, és keverje össze a villa segítségével. Ezután a süteményes kefével a tojásos keveréket a fonott kenyér felszínére öntsük. Hagyja a kenyér tésztát egy meleg helyen, hogy felemelkedjen, amíg csak körülbelül megkétszereződött a térfogatban.

Sütjük a kenyeret a csomagoláson vagy a receptúrán megadott hőmérsékleten. A kenyér sütéséhez szükséges tényleges időtartam a cipő méretétől függően változhat. Megpróbálhatja meg kenyerei apróságát kissé felemelve, és megérinti a kenyér alját. Ha a kenyér teljesen fel van főzve, üreges lesz.