Hogyan lehet kivágni a beárnyékolt toenail élét

Az ingerült toenails fájdalmas lehet, és a szakszerűtlen vágás csak súlyosbíthatja a problémát. Ha a körömot nem vágja egyenesen, vagy túl rövidre vágja, akkor egyenesen a bőrébe hajlik. Ez okozhatja, hogy a lábujja piros, duzzadt, fertőzött és egyre fájdalmasabb lesz. Az Amerikai Podiatric Medical Association azt javasolja, hogy az arcbőrű toenail elvágását orvosnak kell elvégeznie. Ez azonban nem mindig lehetséges.

Áztassa a lábát. Függetlenül attól, hogy orvoshoz vagy sem, meg kell szabadulnia a fertőzéstől és a gyulladástól. Amikor áztatja a lábát, tegyen néhány evőkanál sót vagy antibakteriális szappant a vízbe. Tegye ezt néhány napig, vagy amíg a gyulladás csökken.

Helyezzen be pamutot. A gyulladást a toenailapja kényszeríti a bőrbe vezető utat. Egy kis darab pamutot áztasson fertőtlenítőszerrel, és helyezze be a köröm részébe, ami okozza a problémát. Ez arra kényszeríti, hogy nőjön ki és távol a bőrétől.

Csomagolja be a lábujját. Miután áztatta a lábát, alkalmazzon antibakteriális kenőcsöt a fertőzött területre, és ragasztósávval csomagolja be. Ez tisztán tartja a területet, amíg gyógyul.

Növelje ki a körömét, mielőtt levágná. Ez megakadályozza, hogy a probléma tovább romoljon. A köröm hosszának hosszabbnak kell lennie, mint a lábujj hegye, és képesnek kell lennie látni a köröm sarkát.

Tisztítsa meg a nyírógépét. Miután a toenail elég hosszú volt, vágja át egyenesen a tiszta körömvágók segítségével. A körmöknek nem lehet rövidebb, mint a lábujj hegye. Ne felejtse el, hogy a túl rövid vágás vagy a toenail kanyargása okozhatja, hogy az elsőként belekeveredett.