Hogyan lehet megszabadulni a hüvelyi szagtól anélkül, hogy az orvoshoz kellene mennie

A női szag kellemetlen probléma, amelyet nehéz kezelni. Általában bakteriális fertőzés, például trichomoniasis vagy bakteriális vaginosis okozza. Ezek a fertőzések gyakran olyan nőknél fordulnak elő, amelyek megakadályozzák a női szagokat különböző női higiéniai termékek alkalmazásával. Külföldi vegyi anyagok bejuttatása a hüvelybe megváltoztathatja a természetes pH értékét. Ez ellensúlyozza az egészséges baktériumok egyensúlyát, és lehetővé teszi a fertőzés okozó baktériumok szaporodását. A szexuális úton terjedő betegség (STD) is lehet a tettes. Amikor ezek a fertőzések kezeletlenek maradnak, kismedencei gyulladásos betegséghez (PID) és végül meddőséghez vezethetnek. Van néhány dolog, amit tehetsz otthon, hogy segíts a szagot, de fontos, hogy mielőbb keresse fel kezelőorvosát.

Hygeine

A hatékony higiénia elengedhetetlen a szag kiküszöbölése érdekében, de nem tesz eleget. Az illatos parfümökkel és a hozzáadott vegyi anyagokkal járó kemény szappanok hátrányosak lehetnek a hüvely belsejében lévő környezetre. Ezeket a szappanokat továbbra is használhatja a test többi részében, de enyhe, hipoallergén szappanokat vagy vizet csak a hüvelyben használhat. Mindig tisztítsa meg a hüvelyet elölről hátra, hogy elkerülje a baktériumok bevezetését az anális területről. A zuhanyzás után alaposan szárítsa meg a hüvelyet.

A piacon több olyan termék is létezik, amelyek a hüvelyi szag kiküszöbölésére hivatkoznak. Legyen nagyon óvatos ezekkel a termékekkel. Az Amerikai Kollégium a szülészek és a nőgyógyászok nem javasolja douching, mert a kutatás kimutatta, hogy gyakran okoz több egészségügyi problémát. A női dezodor spray-k, porok és dezodorok és tamponok valóban hozzájárulhatnak a probléma kialakulásához, mivel a hüvely még bőségesebbé válik a baktériumok növekedéséhez. Ha kísértést éreznek ezeknek a termékeknek a használatára, ragaszkodj hozzá azokhoz, amelyek a hüvelyen kívül használhatók, pl. Porok, permetezők és párnák.

Az American Academy of Family Physicians azt javasolja, hogy viseljen laza ruhát és pamut alsóneműt. Nem ajánlják a harisnyanadrágot minden nap. A pamut porózus, és lehetővé teszi, hogy a hüvely friss levegőt kapjon, így a verejték elpárologhat. Mentse a szűk, bőr vagy szintetikus, csillogó fehérnemű különleges alkalmakra.

Vegye fontolóra a RePhresh vagy az Acigel használatát. Ezek olyan hüvelyi gélek, amelyek visszaállítják a normál pH-értéket a hüvelyben, esetleg megakadályozzák a fertőzéseket. Az RePhresh helyi drogériában vásárolható. Ezek a termékek nem gyógyítják a meglévő fertőzéseket, ezért fontos, hogy orvoshoz forduljanak kezelés céljából. A National Guidelines Clearinghouse szerint a recidiváló baktériumi vaginosisban szenvedő nőkről készített legújabb tanulmány szerint az Acigel a menstruáció során és a nem védett szex után csökkent antibiotikum-kezelést követően csökkentette a fertőzés visszaesését.