Kecskehús táplálkozási tényeket

A kecskehús egészséges alternatíva a marhahús és a csirke számára az alacsony kalóriatartalmú, zsír- és koleszterinszintje miatt. Az észak-afrikai és a közel-keleti konyha egyik főszereplője, a kecskehús a világon fogyasztott vörös hús 63 százalékát teszi ki, az Alabama Cooperative Extension Service szerint. Ha hagyományosabb húst keres, akkor a kecskehús lehet a válasz.

Kalóriák és zsír

A kecskehús 3 uncia része 122 kalóriát tartalmaz, ami lényegesen kevesebb, mint a marhahús 179 és a csirke 162. A zsírszövetben a kecske sokkal kecses, mint a többi, könnyebben elérhető hús. A kecskehús 2,6 gramm zsírszála 3 uncia adagonként a marhahús 7,9 grammjának körülbelül egyharmada, a csirke nagyjából fele pedig 6,3 gramm. A kecskehús kiszolgálás a napi 2 kg-os zsírtartalom mindössze 4 százalékát jelenti, amely 2000 kalóriás étrenden alapul.

Telített zsír

A Harvard School of Public Health azt javasolja, hogy elkerüljék a vörös húst, vagy csak a legkisebb vágásokat válasszák, mert a vörös hús hírhedten magas a telített zsírban, ami növelheti a koleszterin szintjét a vérben és hozzájárul a szívbetegséghez. Az adagonként csak 0,79 gramm telített zsírtartalommal a kecske a szív és egészséges alternatíva a marhahús és a csirke 3,0 grammja 1,7 gramm. Az Egyesült Államok Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hatósága azt ajánlja, hogy naponta kevesebb, mint 20 gramm telített zsírt fogyasztson. A kecskehús adagja a napi értékének körülbelül 4 százalékát tartalmazza.

Koleszterin és vas

Ha folyamatosan figyeli az egyre fontosabb koleszterinszinteket, a kecskehús ismét tápláló alternatíva lehet más húsokhoz. A kecske 63,8 milligramm koleszterin 3 uncia étkezésnél lényegesen kevesebb, mint a marhahús és a sertés 73,1 milligrammja, a csirke 76 mg / adag. A kecske evés nem okozhat feláldozni a fontos vérkomponenst, a vasat sem. A kecskehúsból 3,2 mg vas adagonként a marhahús 2,9 milligrammot és a csirke 1,5 milligrammját megduplázza.

Fehérje

Az állati hús a teljes fehérjék forrását jelenti, amelyek olyan fehérjék, amelyek a szervezet által létrehozott nyolc aminosavból állnak. Sokan küzdenek a hús magas fehérje- és magas zsírtartalmának egyensúlyában. A kecske 23 gramm fehérje adagonként összehasonlítható a marhahús és a csirke 25 grammjával, azaz nem kell feláldozni egy kulcsfontosságú fehérjeforrást. Valójában a kecske 3 uncia adagja a legtöbb ember napi fehérje 46 százalékának felel meg.

Egyéb szempontok

Bár talán nem olyan népszerű, mint a marhahús, a csirke vagy bárány az Egyesült Államokban, a kiskereskedelmi üzletekben értékesített kecskehús továbbra is az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának felügyelete alá tartozik. A kecskehús nem tartalmaz növekedési hormonokat, mert az USDA nem engedélyezte használatukat. Szintén vegye figyelembe, hogy az alacsony zsírtartalmának és a húsmarójának hiánya miatt a kecskéket alacsony hőfokon kell előkészíteni, hogy megőrizze az érzékenységet és a lédússágot.