Láb méregtelenítés a nyirokelvezetéshez

Az elmúlt években számos nyirokelvezető termék érte el a piacot, amely azt állítja, hogy mérgező nehézfémeket és negatív ionokat vesz fel a lábak talpán keresztül, a vesék meridiánján keresztül. A lábmosás elsődleges módszerei az ionos lábfürdők, melyeket a gyártók elvonják a nyálkahártya-toxinokból egy vízgyűjtőbe, és a gyógynövényekkel töltött gézpárnákat, amelyeket a lábak talpán visznek egyik napról a másikra.

Foot Detox javítások

A lábtörlő tapaszok sok gyártója azt állítja, hogy termékei leöblítik a toxinok testét, mint például a nehézfémek, sőt a cellulit. A testsúlycsökkentő termékeket gyakran a lábszárra ragasztják, mielőtt lefekszenek és az ébredés után eltávolítják őket, amikor is zsírosak, szagtalanok és sötét színűek. A lábfej gyártók azt állítják, hogy ezek a nyirokcsomó-mérgek, amelyeket a párnák szorongatnak. A lábtörlõ foltok gyakran tartalmaznak tölgyet vagy bambuszet, a kagylóból származó kitozánt és az ásványi turmalin. Az egyik az első olyan cég, amely eladja a lábfejeket, a Kinoki Xacta 3000 gyártót, a Federal Trade Commission megtévesztette a reklámot, és a termék azóta megszűnt. A detox lábfoltok más márkái széles körben elérhetőek.

Ionos lábfürdő

A legfeljebb 3000 dolláros kiskereskedelmi forgalomban az ionos lábfürdő lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy áztassa a lábukat sós vízben, amelyen keresztül a kisfeszültségű áramot egy “tömb” -nek nevezett elektródszerkezettel továbbítják. A DeviceWatch.com szerint az Aqua Detox International azt állítja, hogy lábfürdői olyan pozitív és negatív ionokat állítanak elő, amelyek “rezisztálnak a testen”, és stimulálják a sejteket, hogy meggyógyítsák magukat, miközben felszabadítják a méreganyagokat, mint például a nehézfémeket. Az ionos lábfürdőben lévő víz a színeket megváltoztatja, ahogy a felhasználó áztatja, amit a gyártók azt állítanak, hogy bizonyítja, hogy a nyirokrendszer lecsapódik és a toxinok felszabadulnak.

Követelések a nyirokelvezetésről

A toxinok lábfolt gyártói azt állítják, hogy termékeik a nyirokrendszeren keresztül eltávolítják az alumíniumot, szmogot, nikotint, fluoridot, ólmot, azbesztet, parazitákat, arzént, higanyt, rézöt, báriumot, nikkelt, aranyat, kobaltot, acélt, klórt, formaldehidet és titánt . A lábtámaszok készítői azt állítják, hogy termékeik sokféle betegséget kezelhetnek, a migrénes fejfájástól a cellulitiszig a depresszióig. Az Ionicfootbathproducts.com azt állítja, hogy a lábfürdője 2010-től akár 495 dollárért is értékesít, képes inaktiválni a vírusokat, baktériumokat, élesztőt és gombákat, egyensúlyba hozni az immunrendszert, tisztítani a nyirokcsomókat, javítani a tápanyag felszívódását, növelni a test rugalmasságát és súlycsökkenést okozni Az étrend és a testmozgás szükségessége.

Ionic Baths szakértők

A “Guardian Unlimited” újságíró, Ben Goldacre kísérletet tett arra, hogy az ionos lábfürdő gyártóinak állítását követve kísérletet tett, amelyben két fémszeget helyezett egy tál sósvízbe, és egy autós akkumulátort használ, hogy átadja az áramot. Ahogy gyanította, a víz barna színűvé vált és az iszapot tetejére formálta, mint egy lábfürdő méregtelenítése után egy ionos fürdő. Goldacre egy kollégát küldött egy lábmosószerre, és megkérte, hogy gyűjtsön vízmintákat az ionos fürdőjéből. Mindkét vízminta laboratóriumi vizsgálata azt bizonyította, hogy a víz színváltozása a megnövekedett vastartalom eredménye. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a víz színváltozása elsősorban az elektrodi korrózió helyett a rozsda kicsapódásából származik, és nem a toxinoktól.

A lábtámaszok szakértői

A tudósok, az orvosok és a fogyasztói érdekképviselők, mint például az ABC “20/20” tudósítója, John Stossel túlnyomóan elítélte a lábméreg-javításokat átverésként, és kijelenti, hogy nincs olyan fiziológiai mechanizmus, amellyel nyiroktoxinokat vagy testzsírt lehet kivágni a lábak bőrén. Ami a lábfej gyártók azon állítását illeti, hogy a párnák, amelyek barna színűvé válnak és kellemetlen szagot éreznek, azt bizonyítják, hogy működnek, a Los Angeles Times újságírója, Chris Woolston 2008. szeptember 22-én kijelentette, hogy a sóoldatot a párnákra Az elszíneződés és a szag, ahogy a lábát alkalmazza. Dr. George Friedman-Jimenez, a New York-i Bellevue / New York-i Egyetemi Foglalkozási és Környezetvédelmi Orvostudományi Klinika igazgatója az ABC 20/20-as interjújában kijelenti, hogy a detox tapaszok minden érzékelt előnye valószínűleg a placebo hatás.