Mennyi a rost a mandarinban?

A rostanyag az egészséges táplálkozás fontos része. A gyümölcsök és a zöldségek kiváló rostforrások, beleértve a mandarin. A mandarin hasonlít a narancsra, de kisebb és enyhén lapos. Egyszerűen táplálkozhat egy mandarin, mint egy táplálék, mint a köretek a húsételekhez hozzáadott szeletekhez, kiegészítőként a zöldség- és gyümölcssaláta, vagy a gyümölcssűrűségekhez.

A mandarin eredete

A mandarin a mandarin narancssárga család tagja, és különbözik az átlag mandarin narancstól, mert bőrszínének sötétebb vöröses-narancssárga színű. A mandarinokat először az Egyesült Államokba importálták Floridába importálva Marokkó kikötőjéből Tangier néven, ahol a “mandarin” becenevet alkották. A mandarinok, amelyek kicsi, tüskés fákból származnak, vékony, kemény bőrük van, amely könnyen lehámozható. A mandarin szegmensei meglehetősen könnyen elkülönülnek, és az íze édes és tiszta.

Tangerine Nutrition Information

Egy közepes mandarin 45 kalóriát, 11 g szénhidrátot és 2 g étkezési rostot tartalmaz. Néhány vitamin és ásványi anyag a mandarin tartalmaz A-vitamin, C-vitamin, kálium, magnézium, kalcium, tiamin, niacin és magnézium. A mandarinok szintén alacsonyak a telített zsírban, a koleszterinben és a nátriumban.

A szál egészségügyi előnyei

A Peertrainer.com megmagyarázza, hogy olyan élelmiszerek, mint a magas rostforrások, mint a mandarin, segíthetnek csökkenteni a magas koleszterinszintet és javítani az artériák és a szív egészségét. A mandarinban lévő szál segíthet a vércukorszint szabályozásában is, ami kedvező táplálékot biztosít a cukorbetegek számára. A szálak segítenek a vastagbélben elterjedni, ami serkenti az izomösszehúzódást a belekben, ami elősegíti a testben a bélmozgások szabályosságát. Továbbá ez javítja a vastagbél egészségét, és védi a kettőspontot a veszélyes vegyi anyagoktól, amelyek szerepet játszanak a vastagbélrák kialakulásában.

A mandarinok egészségügyi előnyei

A mandarinok jó forrás a fitonutriensek és antioxidánsok megszerzéséhez. A fitonutriensek és az antioxidánsok olyan élelmiszerek része, amelyek segíthetnek a szervezetben található vegyi anyagok elleni küzdelemben, amelyek károsíthatják az egészséges sejtszerkezetet, amelyek a betegség és egyes rákos megbetegedések kialakulásához kapcsolódnak. A mandarinok magasak a C-vitaminban is, ami javítja az immunrendszert.

Egyéb rostforrások

Mint a mandarin, a gyümölcsök és más növényi alapú élelmiszerek is jó rostforrások, mivel a sejtszerkezetük része nem emészthető a szervezetben. Például 1/2 csésze gabonakeményítő 10 g rostot tartalmaz, 1/2 csésze főtt borsó 5,2 g rostot, 1/2 csésze vesebab 4,5 g rostot, 1 rántatlan alma 3,9 g rostot És egy burgonya 3,8 g rostot tartalmaz.