Mennyi ideig lehet a láz egy vírussal egy 10 hónapos korában?

A fevers gyakori a gyermekekben, és ártalmatlan jel lehet, hogy immunrendszerük fertőzést szenved. Bizonyos esetekben azonban a 10 hónapos gyermek lázának aggodalomra adhat okot. Ha a láz több mint egy napig tart, ha a testhőmérséklet 102 – 103 fok felett emelkedik, vagy ha a gyermeknek további tünetei vannak, például görcsök, hallucinációk, letargia, súlyos fejfájás vagy torokfájás, megmagyarázhatatlan kiütés , Vagy ismételt hányás.

Vírusfertőzések

A különféle vírusfertőzések a csecsemők lázas tüneteit okozhatják. A leggyakoribb ilyen fertőzések az influenza és az általános hideg. A csecsemőknél gyakoriak azok a vírusok, amelyek megfertőzik a légzőrendszert – a tüdőt és a légutakat -, valamint az emésztőrendszert – a gyomrot és a beleket. Ezenkívül a kanyaró vírusfertőzése gyakori oka a láznak a fejlődő országokban élő gyermekek számára.

A láz hosszát

A 10 hónapnál fiatalabb gyermeknél kevesebb, mint egy napig tartó láz nem okozhat aggodalmat, ha a gyermek hőmérséklete 102-103 fok alá csökken, és nincs további tünete. Az orvosnak hívnia kell, ha a gyermek lázának több mint 24 órája tart, még akkor is, ha nincsenek további tünetek. Ez a tartós láz súlyosabb állapotot jelenthet.

Kezelés

A csecsemők lázas tüneteit acetaminofen vagy ibuprofennel lehet kezelni a gyermek életkora és súlya alapján. Az adagolásra vonatkozó útmutatás általában megtalálható a csomagolásban vagy a palackban. Hogy a gyermek sok folyadékot a kiszáradás megelőzésére, amely lehet, hogy a láz rosszabb.; Aszpirin nem adható gyermekeknek és serdülőknek vírusfertőzések, mert növeli a kialakulásának kockázatát Reye-szindróma, egy potenciálisan halálos betegség, amely hatással van az agy és máj. Ha a lázban hidegrázás társul, soha ne fedje fel a gyermeket takarókra vagy extra ruhára, mert ezek a lépések növelhetik a maghőmérsékletet.

Figyelembe egy csecsemő hőmérsékletét

A 10 hónapos csecsemő hőmérsékletének legjobb módja a rektális. Helyezze a gyermeket a gyomrára. Helyezzünk egy petróleum zselé helyét a hőmérő izzójára, és helyezzük be az 1/2-inch-es izzót 1 cm mélyre a végbélbe. Tartsa mind a gyermekét, mind a hőmérőt három percig, majd távolítsa el a hőmérőt, és olvassa el a hőmérsékletet. A sérülések elkerülése érdekében ne hagyja el a hőmérőt, amíg a gyermekben van.