Mennyi súlyt veszít a jóga jóga alatt?

A “Heat Yoga” és a “forró jóga” generikus kifejezések a Bikram jóga számára, a 26-as helyzetű sorozat, amelyet Bikram Choudhury mutatott be az Egyesült Államokba az 1970-es években.A Bikram stúdió üzemeltetője a 105 fokos Fahrenheit hőmérsékletű, 30-40 százalékos páratartalmú helyiségekben A gyakorlat önmagában megerőltető, és a Bikram yogis általában veszteséges és idővel kalóriatartalmának köszönhetően rövid távon is elveszíti súlyát.

Bikram versus Hot Yoga

Bikram Choudhury 2002-ben védte meg a jóga pózjainak sajátos sorozatait, és a jógaórák reklámozásához használt jóga stúdióknak a Bikram székházának engedéllyel kell rendelkezniük és Bikram jóga oktatókat kell alkalmazniuk. Bikram jogiaként minden osztályban pontosan ugyanazokat a testtartásokat és légzésgyakorlatokat gyakorolhatod, és a képzett Bikram oktatókat arra tanítják, hogy szóbeli utasításukat – a “párbeszéd” néven ismerték – a pontos megfogalmazással, időzítéssel és ütemezéssel. A “forró jóga” -ot kínáló stúdiók változnak a sorrendben, hogy elkerüljék a szerzői jogsértést, hozzáadhatják az illetéktelen beiktatásokat a sorozathoz és másokat teljesen elhagyhatnak. A nem-Bikram forró jóga osztály hője szintén lényegesen hűvösebb lehet, mint a hivatalosan szankcionált 105 fok F.

Vízveszteség

A Bikram yogis nagyon sokat izzad – annyira, hogy törülközőt kell használni a ragacsos szőnyegük felett, hogy ne csússzon el. A Bikram oktatók néha a “lédús” kifejezést használják a páratartalom és az izzadási tényezők, valamint a forró jóga használatának megkönnyítésére. A bikram-osztály előtt és után mérő jókák általában 1 és 3 font között különböznek egymástól, amelyek nagy része vízvesztést jelent. Ennek eredményeképpen az oktatók arra ösztönzik a tanulókat, hogy két órával az osztály előtt körülbelül egy liter vízzel hidratálják, és nagyvonalúan újratervezik az osztályt az elveszett folyadékok pótlására.

Fogyás

A Bikram jóga osztályban égetett kalóriák száma a gyakorlat intenzitásának függvényében változik, de 150 kg. Egy személy akár 1000 kalóriát is éghet egy tipikus 90 perces osztályban. Mivel 1 font testtömeg 3500 kalóriát képvisel, elméletileg hetente 1 lb-t veszíthet úgy, hogy négyszer gyakorolja a Bikram jógát. Ezenkívül a Bikram sorozat számos pózja – köztük a nyúl, a térdre és a rögzített cégre különálló lábfej – igényelnek egy mellkas mellkas kompressziót, amely a pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigyeket célozza meg. A Bikram elmélet szerint a tömörítés serkenti és szabályozza az anyagcsere sebességét, és támogatja a súlycsökkenést, ha ez a cél.

szempontok

A súlygyarapodás elősegítéséhez forró jóga használatával figyeljen az étrendre, és ügyeljen arra, hogy ne fogyasszon extra kalóriát a fizikai erőfeszítés kompenzálására. Ne fogyasszon ételt kevesebb mint három órával az osztály előtt, mert emellett az emésztőrendszeri kényelmetlenséget is okozza, és akadályozza a beágyazódás képességét, a teljes hasvágy elvárja a test többi részétől érkező véráramlást, csökkentve teljesítménypotenciálját . Ha az étkezést megelőzően egy snacket kell választania, válasszon valami könnyű és könnyen emészthetőt, például gyümölcsöt, pár diót vagy teljes kiőrlésű kenyeret vagy kekszet.