Mennyire hatásos az ugrás?

Ha nem vagy rajongó a kardio edzéshez, akkor fontolja meg az ugró ropingot. A 10 perces rohangálás a kardiovaszkulárisan egyenértékű futás 30 percig. Gyors módja annak, hogy elég sok kalóriát égjen el. Nem is beszélve, bárhová el lehet ugrani a kötélen, és ez az egyik legolcsóbb edzésgyűjtő eszköz.

Amellett, hogy megerõsíti és tonizálja a lábadat, az ugró roping erõsíti és hangosítja a hasát, mellkasát, karját, csípõjét, vállát és hátát. A testednek keményen kell harcolnia, hogy megakadályozza, hogy minden alkalommal ugorjon át. Ezért a főbb izomcsoportok részt vesznek ebben a gyakorlatban. Ennek eredményeként sok kalóriát és zsírt égethet el rövid idő alatt. Például egy 185 fontos ember majdnem 15 kalóriát éget percenként. Tegyél bele három, 10 perces ugró roping-ot a napi edzésedbe, és 444 kalóriát égetsz le.

A Jump roping magában foglalja azt a szeszélyes képességet, hogy ösztönösen ugorjon a megfelelő időben, és egyenesen mindkét lábra földet kapjon. Ezért az ugró roping javítja a szemet, a kéz és a láb koordinációját, valamint az időzítést és az egyensúlyt. Ez a három terület fontos szerepet játszik mind a mindennapi életében, mind a napi edzésprogramjában. A nőknél az ugró roping erősíti a csontsűrűséget, csökkentve ezáltal az oszteoporózis és egyéb csillapító csontbetegségek kockázatát.

Az ugró roping felemeli a szívét és a légzési arányokat, új véreket és oxigént hoz a szervekbe. Az idő múlásával az ugródás segít megerõsíteni a szívizmjaidat, és javítani fogja a lélegzetelõ képességét. Ahogy egyre kevésbé lélegzetelállítóak vagyunk, a testetek képesek lesznek nagy mennyiségű oxigént szedni és gyorsabban és kevesebb ütemben áramolni a véren, mint korábban. Ez a növekedés a fitness szinteken is segít napi feladatok elvégzésében, például egy lépcsősor felmászása, könnyebb és kevésbé stresszes a szervezetben.

Függetlenül attól, hogy Ön 8 vagy 80 éves, a jump roping alkalmas minden korosztály számára. Az American Heart Association szerint a gyermekek és serdülők több mint 15 százaléka túlsúlyos. Ráadásul több mint 850.000 amerikai felnőtt hal meg a szív- és érrendszeri megbetegedéseknél. Bemutatjuk ezt a gyermekkori idõt a gyermekeinknek, és ugorjunk együtt velük. Nem csak szórakoztató, hanem egy egészséges, fizikai életmód értékét előmozdítja a gyermekek számára, ami értéket fog tartani, mikor öregszenek.

Teljes testmozgás

Javítja a koordinációt

Növeli a fitnesz szinteket

Tökéletes minden korosztály számára