Milyen gyakran kell mérlegelnem magam, amikor megpróbálok lefogyni?

Milyen gyakran kell mérlegelni magad, attól függ, hogy a gyakori mérlegelés növeli-e az elhivatottságodat, vagy alábecsüli a motivációt. A súly a skálán csak egy tényező a súlycsökkenés tapasztalatában. Bizonyos esetekben a derékbőség pontosabban értékeli az egészségét. A skála súlya és testtömegindexe nem veszi figyelembe az izomtömeget. Az ingerlés önmagát elveszíti 1 – 2 fontot. Egy héttel növeli az esélyeit, hogy tartsa a súlyát.

Ha egészséges étrendet és testmozgást veszítesz, elsősorban a testzsír elvesztése, a sovány szövet és a víz súlya helyett. A fokozatos fogyás sikeresebb, mint egy gyors fogyás. Ez az oka annak, hogy a legtöbb hatóság azt javasolja, hogy napi 500-1000 kalóriát vágjon a jelenlegi beviteltől, hogy elveszítse 1-2 kg-ot. egy hét. Ez azt feltételezi, hogy a súlya stabil. Ha súlya növekszik, szükség lehet további kalóriák csökkentésére. Gyakorlat cégek a tested – a mérések havonta kétszer fogják mutatni a szervezet egyre szűkebb.

Néhány szakértő azt javasolja, hetente egyszer mérjék, vagy akár veszteséget is, fogyás közben. Ez egy hatékony megközelítés olyan emberek számára, akik hajlamosak a hangulati ingadozásokra, vagy lemondanak a visszaesésről. Személyi edző és szerző Bob Greene, a legjobban Oprah edzője, azt javasolja, hogy mérlegelje magának az edzésprogram első napját és az étkezési programot, majd négy héten át maradjon le a skálán. Az ő érvelése az, hogy a kezdeti ingadozások, miközben a szervezet a diétához és a testmozgáshoz illeszkedik, nem fog neked mondani semmit, amit tudnia kell.

Mindenkinek súlycsökkenés tapasztalható. A nők időszakosan megtartják a vizet a hormoneltolódások miatt. A magas nátrium bevitel hozzájárul a vízvisszatartáshoz. Egyes gyógyszerek hozzájárulhatnak a súlyváltozáshoz. Amikor edzésprogramot indít vagy növeli a testmozgás intenzitását, a szervezet több glikogént tárol az izmokban az üzemanyag számára. Az izom súlya a testmozgásból származhat. Az izom nehezebb, mint a zsír – de sokkal kompaktabb. Az ellenállóképességgel – amely segít enyhíteni az anyagcserét azáltal, hogy lecsökken az anyagcseréje során – leeshet egy ruhadarabot, még akkor is, ha a szám a skálán marad.

A napi mérés akkor működik, ha önellenőrzést használ, anélkül, hogy a normális ingadozások lecsúznák a programot. Egy 2006-os tanulmányban, amelyen 1 800 nõ és férfi jelent meg, akik fogyni próbáltak, az emberek, akik naponta lemérik, kétszer annyit veszítenek, mint azok, akik ritkábban súlyoztak, a Minnesota Egyetem Közegészségügyi Iskolájának jelentései. A táplálkozás javítása és a testsúlycsökkentő erőfeszítések első hónapjának rendszeres edzésprogramja létrehozása – anélkül, hogy mérlegelnéd magad -, majd naponta mérlegelni magad, mindkét stratégia legjobbjait ötvözi.

Háttér

Heti vagy kevesebb

Tömeg ingadozások

Napi mérlegelés