Otthoni jogorvoslatok, amelyek enyhítik az izomfájást

Ha a számtalan órák elfogyasztása az íróasztal fölött vagy állandóan aludt különös pozíciókban, fájdalmas felsőtestet adott neked, akkor valószínűleg nem lesz szükség műtétre. Az egyszerű otthoni jogorvoslatok csökkenthetik a kellemetlenséget, ahogy a szervezet igyekszik meggyógyítani magát, bár további segítségre van szüksége, ha a hátsó szélsőséges fájdalom vagy ha a tartós szokások okozzák a problémát.

A lefelé fekve, hogy elkerülje a fájdalmas felsőtest izmainak túl nagy mozgását, segíthet csökkenteni a kényelmetlenséget és ösztönözni a gyógyulást. Leállása alatt érdemes olyan technikákat használni, mint a progresszív relaxáció, hogy aktív szerepet vállaljon a saját rehabilitációjában. Progresszív pihenés, amely magában foglalja az izmok különböző csoportjainak feszítését és pihentetését szekvenciális sorrendben egészen a testetekig, segít megismerni, mikor tünteti fel izmait a mindennapi életben. A SpineUniverse.com arra figyelmeztet, hogy a teljes héten fekvő fekvés valóban nagyobb merevséget és hátrányos helyzetet okozhat, ezért korlátozza a vízszintes időt, és elkezd húzni és mozgatni, hogy csökkenjen a kellemetlen érzés.

A masszázs, amely magában foglalja a test lágyszövetének kézi manipulálását, segít csökkenteni a fájdalmat, a merevséget és az izmok feszülését. A masszázs elősegíti a véráramlást az achy területeken, ami nyugtató meleget termel és elősegíti a gyorsabb gyógyulást. Az otthoni masszázs egyik módja, hogy kapcsolatba léphessen egy engedélyezett terapeutaval, aki házhívásokat kezdeményez, de van más lehetősége is. Például felkérhet egy szobatársat vagy más jelentkezőt, hogy dörzsölje a testápolást az Ön izomzatába, vagy használjon kézi önmasszírozó eszközt.

A nyújtás javíthatja a rugalmasságot és a testtartást az aktuális hátfájás csökkentése és a jövőbeni fájdalom kockázatának csökkentése érdekében. Amellett, hogy nyújtja a hátat, akkor is nyújthat más területeken a test, hogy a felső vissza egészséges. Például ha a mellkasi szoros izmok húzódnak, a vállukat előrefelé húzhatják, ami a felső hátsó izmokban olyan törést okozhat, amely megpróbálja visszahúzódni a vállát. Felkészülés a mellkasi izomzat megnyújtására, egy nyitott egyajtós ajtó előtt állva, állítsa a lábát a váll szélességére, és helyezze az alkart 90 fokkal az ajtó mindkét oldalán, javasolja az “Arthritis Today” magazint. Üljön be az ajtóba, hogy érezze a mellkasát és az elülső vállát, majd óvatosan nyissa fel, majd tartsa kb. 30 másodpercig.

Ha a felső hátsó fájdalom görcsökkel és gyulladással jár, egy hideg zuhany vagy egy hidegcsomagolás vagy hűvös csomagolás alkalmazása segíthet enyhíteni néhányat. Alternatív megoldásként a hőterápia, mint például a meleg zuhany, a forró sűrítés vagy a fűtőbetét segíthet a feszült izmok relaxálásában és a mozgástartomány javításában. Az orvos vagy a fizikoterapeuta tanácsot adhat arra vonatkozóan, hogy melyik lenne a legjobban az Ön számára, vagy megpróbálhatja mindkettőt annak meghatározására, hogy melyiket érzi jobban.

Habár nem érheti el a sebességet hetekig, beszélje meg kezelőorvosával, ha a 72 órás otthoni ápolás után nem észlel javulást a felső hátfájdalomban. Továbbá lépjen kapcsolatba kezelőorvosával, ha a fájdalom intenzív, ha olyan sérülést, például csapást vagy hátrányt okoz, amely akadályozza a mindennapi tevékenységeket, ha gyakran fordul elő, vagy ha korábban Olyan egészségügyi problémák, mint az osteoporosis.

Pihenés és kikapcsolódás

Masszázs

nyújtás

Jég és hő

Mikor kap segítséget