Súlyos torlódás és láz a kisgyermeknél

A láz és a súlyos torlódás általában egy vírusfertőzés által okozott. Lehet, hogy lázas, orrán jár. Ha a kisgyermeknél magasabb a 102 foknál magasabb láz, forduljon gyermekorvosához. Ez lehet egy komolyabb fertőzés jele. Vannak olyan lépések is, amelyeket könnyedén könnyíthetsz, és lázad a kisgyermekedben.

Párásító

A túlzsúfolt kisgyermeknek nehézségei vannak a száraz helyiségben. A párásító nedvesíti a levegőt, megkönnyítve a gyermek lélegzését. Helyezze el a párásítót az ágyneműből és a ruházatból. Ez megakadályozza, hogy az elemek nedvességet és növekvő formát kapjanak. Szintén tisztítsa meg a vizet naponta, hogy megakadályozza a baktériumok és penészgombák a levegőben.

Fürdés

Adja a kisgyermeknek langyos áztatást, hogy megkönnyítse a lázát. Engedje meg, hogy a vízben körülbelül öt-tíz percig játsszon. Ha azonban a fürdés közben megborzongott, menjen előre, és véget vet. Az izomrázás hőt termel, így a kisgyermek lázasodása megnő. Vigye fel a kisgyermekét könnyű pizsamában, és csak egy könnyű takarót használjon az alvásért. A ház hőmérséklete kényelmes legyen, nem túl meleg vagy hideg.

folyadékok

A MayoClinic.com szerint a fogyatkozás veszélye és a lázzal járó kisgyerek veszélyezteti a kiszáradást. Ösztönözze gyermeke folyadékot, például vizet, hígított gyümölcslevet és húsleveset. Beszéljen orvosával arról, hogy elektrolit-helyettesítő oldatot adjon a kiszáradás megelőzésére. Ha gyermeke abbahagyja az ivást vagy az étkezést, azonnal forduljon orvosához.

Ágy elhelyezése

Éjszaka nehéz egy túlzsúfolt és lázas kisgyermek számára. Könnyítheti a tüneteit azáltal, hogy pár párnát helyez az ágy feje alá. Ez megkönnyíti a nyálkásodást. Ha a kisgyermek még nem alszik egy ágyban, beszélje meg orvosával. Azt tanácsolja, ha a gyermek fejének emelése az alvás közben a legjobb megközelítés.

A hideg gyógyszer nem ajánlott 2 év alatti gyermekek számára, a MayoClinic.com szerint. Ha gyermeke 102 fokos vagy annál magasabb lázzal rendelkezik, orvosa javasolhat egy lázcsökkentőt, mint az acetaminofén. Azonban ne alkalmazzon lázcsillapítót anélkül, hogy először konzultálna kezelőorvosával. A homeopátiás gyógymódokat orvosával is meg kell vitatni. Ezeket a jogorvoslatokat az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal nem vizsgálja felül.

Gyógyszer