Szabad védekező véges technikák

A labdarúgásban nincs olyan pozíció a mező védelmi oldalán, mint a védekező vég. A védekező vég megváltoztathatja a játék menetét, és megváltoztathatja az ellenfél stratégiáját, ha nyomást gyakorolhat a játékvezetőre. A védekezőnek képesnek kell lennie arra, hogy következetesen leállítsa a futást.

A sebesség rohanás az egyik leginkább robbanásveszélyes mozog, amely védekező véget érhet a futballpályán. Ha a jobboldali védelmi vonal 2 méterrel a baloldali kaputól távol esik, és gyors ütemű, akkor valószínűleg képes lesz eljutni a meccsre, mielőtt befejezte a zsetonját. Annak érdekében, hogy ezt a lépést végrehajtsa, a végnek be kell pattantania a belső vállába, és el kell tudnia szerezni a bal kezébe, aki megpróbálja blokkolni őt. Miután még a pisztoly segítségével is maradsz, addig maradsz alacsonyabban, amíg nem érkezel a kapus egy lépcsőjébe, majd vállát a mellkasába vezeti.

Annak érdekében, hogy megzavarja a támadó megoldást, egy atlétikai védekező véget képes végrehajtani a centrifugálás mozogását. Ezzel a mozdulattal a védekező vég két lépést tesz a kapus felé, majd amikor a meccs blokkolja, a védekező vég 360 fokkal pörög, hogy megakadályozza a támadást. Ez a lépés lehet, hogy a támadó keze elveszíti csapágyait, és elhagyhatja a védekező végét egy világos ösvényen a védekező felé. Ez volt a “Hall of Fame” defenzív végű Bruce Smith kedvelt lépése, aki a Buffalo számlákon játszott.

Ez a lépés a védekező végek számára meghatározó erővel bír. Amikor a villástargoncát hajtja végre, robbanásveszélyes első lépést szeretne tenni a támadóeszköz mellkasán. Amint kapcsolatba lépsz, a karjaidat robbanásveszélyes felfelé mozgatod, hogy felemeljed a kezedről a talajt. Ez hasonlít a villás targonca gyárban való működéséhez. Ha ezt a futó játékot csinálod, akkor lecsúsztathatod a küzdelmet a közeledő futás útjára. Ha egy múló játékot csinálsz, előfordulhat, hogy a blokkolót saját bajnoki címére dobhatja. Ez volt a kedvenc helyszíne a Hall of Famer Reggie Whitenek, aki az Eagles és a Packers játék közben uralta a játékot.

Ez a fejléptető mozgás származéka, amelyet a 1960-as években a Los Angeles Rams defanzív vég Deacon Jones tökéletesítette. Jones bal karjával, aztán jobb karjával megütötte az ellentétes támadó eszköz sisakját. Míg a fej-pofon már nem törvényes az NFL-ben, a defenzív célok az ellenséges válltáblákon való mozgást használják, hogy kiegyenlítsék az egyensúlyt. Ez megadja a védekező végét, amire szüksége van ahhoz, hogy eljusson a kapushoz.

Speed ​​Rush

Spin Move

Villás targonca mozog

Vállcsapás