Szent bazsalikom pánikrohamokra

A Szent bazsalikom, az Ocimum sanctum linn, más néven tulsi, egy kicsi, cserjeült növény Indiából. A szent bazsalikomot a hagyományos gyógynövényes orvosok értékelik a különböző állítólagos egészségügyi előnyökért. Rákellenes, antidiabetikus, gombaellenes és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. A gyógynövényt a szorongás és pánikrohamok kezelésében is segítik. Forduljon orvosához, mielőtt szent bazsalikomot használ a betegség kezelésére.

A poszttraumás stressz zavar

A Szent bazsalikom a pánik kezelésére használható a poszttraumatikus stressz-rendellenességhez, valamint csökkenti a stresszt és fokozza a mellékvese egészségét a University of Maryland Medical Center szerint. A poszttraumatikus stressz zavarának tünetei lehetnek rémálmok, ingerlékenység, hiper-éberség vagy túlérzékenység, gyors szívverés, megnövekedett légzési arány vagy emelkedett vérnyomás, az élettapasztalatokra reagálva. Napi 400 mg standardizált kivonatot használjunk, vagy készítsünk egy teát a szent bazsalikomból.

Központi idegrendszeri hatások

Az “Indian Journal of Experimental Biology” novemberi számában közzétett tanulmányban kimutatták, hogy a szent bazsalikom nyugtató hatást gyakorol a központi idegrendszerre, amely pánikbetegségben is részesülhet. A laboratóriumi állatokon végzett kísérlet során a szent bazsalikom kivonat meggátolta a görcsöket, és kedvezően hasonlított össze a szokásos antikonvulzív gyógyszer-fenitoinnal.

fekély

A krónikus pánikbetegségben felmerülő stressz okozta fekélyek jól reagálnak a szent bazsalikomra, a Journal of Ethnopharmacology 1999. áprilisi számában publikált tanulmány szerint. Laboratóriumi állatkísérletben a szent bazsalikom csökkentette a gyomorsav szekrécióját. A kutatók a gyógynövény előnyeit a herb illóolaj antihisztamin és antioxidáns tulajdonságainak tulajdonítják, és arra a következtetésre jutnak, hogy a szent bazsalikom hasznos lehet természetes gyulladásgátló és anti-fekélyes gyógyszerként.

Autizmus

Az autizmusban szenvedő gyermekeknél a mellékvese-stressz félelmet, szorongást, vagy néha terrorcselekményt okozhat, magyarázza Judy Concerse, az MPH, RD, LD regisztrált diétás szakembert a “Különleges szükségletű gyerekek eszik jobbra: stratégiák a gyerekek segítése az autizmus spektrum fókuszában” Ismerje meg és győzd le. ” A Concerse a szent bazsalikomot biztonságos bevezető gyógyszerként javasolja, valamint az édesgyökér, a ashwaghandha és a rhodiola rosea. Próbáld ki őket egyedileg, mielőtt összekevereded, és mindig ezt az orvos felügyelete alatt. Ezek segíthetnek megelőzni vagy csökkenteni a pánik epizódokat az autista gyermekekben.

A gyógynövény birodalmában a szent bazsalikát adaptogénnek tekintik, egy olyan gyógynövényt, amely képes a szervezet stressz-, trauma- és szorongásos ellenállóképességének növelésére. “Adaptogens: Fűszernövények erőt, állóképességet , És a stresszcsillapítás. ” A szent bazsalikom megnyugtató hatást fejt ki a stressz hormon kortizolszintjének emelkedése ellen. Ez a fontos gyógynövény megakadályozza az oxidációt, elősegíti az egészséges idegi működést, és megvédi a sugárzás károsodását.

adaptogén