Szőrtelenítő krémek a terhesség alatt

A szőrtelenítő krémeket, amelyeket más néven szőrtelenítő szereknek is neveznek, közvetlenül a bőrre kerülnek. Mint minden olyan termék esetében, amelyet a terhesség alatt fogyaszt vagy alkalmaz a bőrén, értékelje a termék biztonságát annak meghatározása érdekében, hogy Ön vagy a meg nem született baba károsodhat-e a használat során. A szőrtelenítő krémek a terhesség alatt nem ajánlottak a bizonyítékok hiánya miatt, és vannak óvintézkedések, ha úgy döntesz, hogy a terhesség idején használják őket.

Haj növekedés

A terhesség alatt az androgéneknek nevezett hormonok növekedése fokozhatja a haj növekedését. Észre is tehet szőrnövekedést azokon a területeken, ahol korábban nem volt hajod, például az álla vagy a felső ajak. Ez a haj lehet vastag, sötét és durva.

Hogyan működnek a depilátorok

A Kids Health szerint hajápoló krémeket alkalmaznak a bőrére, ahol a hajának fehérje szerkezetével dolgoznak, hogy feloldják. Hosszú idő elteltével a krém és a haj eltörhető. A haj eltávolító krémek hatóanyagai jellemzően bárium-szulfid por és kalcium-tioglikát. A szőrtelenítő krémek használatával elért eredmények akár két hétig is tarthatnak.

Biztonság

Az American Terhességi Szövetség kijelenti, hogy nincs bizonyíték annak megállapítására, hogy a hajápoló krémekben alkalmazott hatóanyagok biztonságosak-e terhesség alatt. Nincs azonban bizonyíték arra nézve, hogy az összetevők nem biztonságosak-e. Babycenter szerint a bőre felszívhatja a hajfestékeket, és átadhatja az összetevőket a véráramba.

figyelmeztetések

Ha szőrtelenítő krémeket használ, a bőr irritálódhat vagy allergiás reakciót válthat ki. Ha szőrtelenítőszereket szeretne használni, először tesztelje a krémet egy kis bőrfelületen annak érdekében, hogy a bőr képes tolerálni a terméket. Ne tartsa tovább a hajszálakat a bőrén a szükségesnél. A March of Dimes azt is kimondja, hogy ha hajhullás elleni krémet kell használni a terhesség ideje alatt, akkor tegye jól szellőző helyen, mert a krém erős szaga.

ajánlások

A haj növekedése a terhesség idején lehet a legjobb, ha tweeze-t, viaszt vagy borotválkozhatsz a nem kívánt hajon, a Dimes márciusában. A tartósabb szőrtelenítési módszerek, mint például az elektrolízis vagy a lézeres szőrtelenítés, a terhesség alatt biztonságosak lehetnek. Kérdezze meg orvosát, hogy melyik módszer a legjobb az Ön számára. Vagy várd meg, hogy a hajad visszatérjen normális növekedésébe, ami kb. Hat hónappal a csecsemő után történik.