Zöldségek, kel és pajzsmirigy problémák

A zöld zöldségek, különösen a káposzta, olyan gőzgéneket tartalmaznak, amelyek gátolják az étkezési jód felszívódását. A szervezetben lévő jód csökkenése súlyosbíthatja a hypothyreosis tüneteit, olyan állapotban, ahol a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont. A pajzsmirigy által termelt hormonok elengedhetetlenek az anyagcseréért. A goitrogének szinte teljesen megsemmisültek a főzés során, ezért ne essen a nyers keletet a hypothyreosisban.

Hypothyreosis

A hipotireózist jódhiány vagy pajzsmirigy károsodása okozhatja. A nyakában a pajzsmirigy megduzzadhat a hypothyreosis során, ami egy golyva, amelyről a goitrogens származik a nevükön. A tünetek közé tartozhatnak a súlygyarapodás, a hidegérzékenység, a rossz gyógyulás, a vastag bőr, a hajszálak és a hajszálak, gyakori fertőzések, hangulatzavarok és fáradtság. Kezelőorvosa mérni fogja a pajzsmirigyhormonok szintjét, hogy hypothyreosis diagnosztizálhasson. A kezelés magában foglalja a szintetikus pajzsmirigyhormonok kezelését és a jód gondos ellenőrzését a táplálkozásban.

A jód szerepe

A jód lényeges ásványi anyag, amelyet elsősorban pajzsmirigyhormonok termelésére használnak. Ha egészséges, a pajzsmirigy elegendő mennyiségű jódot tárol a pajzsmirigyhormonok előállításához, amire a szervezetnek szüksége van. Jód megtalálható a húsban, a tenger gyümölcsei, a tej, a tejtermékek és a legtöbb gyümölcs és zöldség, bár a szintek változhatnak a növekvő körülmények között. A jódot is hozzáadják az asztali sóhoz, így hiányzik a fejlett nemzetek ritka egészséges emberekben. A jódhiány a hypothyreosis következményeként alakulhat ki, mivel a pajzsmirigy hatékonyabban tárolja a jódot.

golyvaképzőt

A goitrogének olyan élelmiszerek, mint a kelkáposzta, a keresztesvirágú zöldségek és a szójabab. Sok, de nem minden, zöld zöldség tartalmaz bizonyos szintű goitrogént. Még ha gyakran fogyasztják is, a goitrogént tartalmazó élelmiszerek nem okoznak pajzsmirigy betegséget egészséges emberekben. A pajzsmirigy-betegség diagnosztizálása után csak a gozsinadagolást kell monitorozni. A káposzta és a zöld zöldségek nagyon egészségesek, gazdag tápanyagok, és nem kell teljesen elkerülni őket. Ha pajzsmirigybetegsége van, továbbra is enni ezeket az ételeket főzni. Az orvos által adott táplálkozási irányelveknek elsőbbséget kell élvezniük.

Főzni Kale-t

Sautée kelkáposzta olívaolajjal és fokhagymával egy gyors mellékételhez. A keletet más zöldségekkel is összekeverheti, pl. Zöldségrépával, és pároljuk, amíg meg nem puhul. Kale is sült, hogy káposzta chips, egészséges snack. A szárakból aprítson apró káposzta darabokat, majd könnyedén olajjal kenje be és kis mennyiségű fűszeres sóval megszórja. Sütjük a keletet egy sütőlapon 350 ° C-on, amíg ropogós.